Conform Dicţionarului Explicativ Român, mânerul este partea unui obiect ce permite mânuirea şi manevrarea acestuia. Pe de o parte această propoziţie e adevărată, pe de altă parte, un mâner este mult mai mult de atât. Pentru a vă da seama cât de important este acesta, imaginaţi-vă pentru o clipă cum ar fi viaţa noastră dacă el nu ar exista. Pentru a sta închisă, uşa ar trebui să fie mereu încuiată cu cheia. Dacă am avea braţele încărcate, ar trebui să punem toate lucrurile jos pentru a deschide uşa. Uşile din interiorul casei ar fi practic imposibil de utilizat. În orice caz, ne-am descurca mult mai greu. Pe lângă toate astea, trebuie să recunoaştem că mânerul este cel care dă uşii doza de eleganţă necesară, este detaliul care face o uşă să iasă în evidenţă, este detaliul care face o uşă unică.
Primul mâner de uşă patentat datează din secolul al XIX-lea când Osbourn Dorsey a căutat un mod de a face un dispozitiv de închidere a uşii mai bun decât cele existente. De atunci aspectul, modul de folosire şi întrebuinţările sale au evoluat. Bineînţeles, că la prima vedere, şi atunci cât şi acum principala funcţie a mânerelor rămâne aceea de a deschide sau închide uşa. La o privire mai atentă însă mânerul de uşă spune multe despre casa noastră şi în final, despre noi. De ce? În primul rând pentru că este primul lucru pe care o persoană pune mâna atunci când intră într-o locuinţa. Astfel, acesta poate ajuta mult la crearea unei prime impresii. Dacă mânerul este îngrijit şi ales cu atenţie în aşa fel încât să se armonizeze cu stilul uşii, dar şi cu cel al casei, întreaga uşă va avea un aspect plăcut, iar intrarea în casă va fi însoţită de eleganţă.
În al doilea rând mânerul poate spune multe şi despre felul nostru de a fi. Dacă am tratat alegerea lui cu indiferenţă şi am ignorat rolul său, oamenii pot observa cu uşurinţă că nu punem mare preţ pe aspectele practice ale obiectelor ce ne înconjoară, pot să-şi dea seama că nu suntem persoane organizate, că eleganţa pe care noi încercăm să o afişăm este doar pentru aparenţă. În plus, dacă lăsăm mânerul să se deterioreze, să nu mai fie util, amplificăm sentimentul de nepăsare pe care îl inspirăm. Pe de altă parte, dacă mânerul uşii este unul ales în aşa fel în cât să fie detaliul care ne face uşa mai frumoasă, mai practică, mai primitoare, oaspeţii noştri se vor simţi bineveniţi.
Despre utilitatea şi rafinamentul celor din urmă mânere de uşi vă puteţi convinge singuri dacă achiziţionaţi sau studiaţi mânerele din Gama Perlis. Desigur că această game oferă doritorilor mânere de calitate pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Astfel, există mânerele de diferite forma, culori şi mărimi, pentru a satisface toate necesităţile.
În ceea ce priveşte stilul, această gamă de produse permite potenţialilor cumpărători să aleagă din mai multe tipuri de materiale cum ar fi: alamă, alamă satinată, alamă lucioasă, crom, crom satinat,crom lucioasă, bronz, bronz grafiat cu detalii din acryl sau lemn de trandafir. În ceea ce priveşte culorile acestea variază în diferite nuanţe de argintiu, auriu şi arămiu. În plus, aceste mânere au şi posibilitatea de a fi instalate atât în exteriorul casei cât şi în interior. De asemenea, cei care aleg să le folosească au posibilitatea să armonizeze mânerele din interior cu cele din interior, dar şi mânerele de la uşi cu cele de la geamuri. În funcţie de necesităţi, mânerele Perlis sunt dotate cu rozetă pentru baie, mânere de fereastră, mânere de fereastră PVC sau placă pentru baie.
Detalii despre preţ, livrare şi mai multe produse găsiţi pe silduri.ro
Roxana Moraru
Mânere pentru uşi din Gama Perlis pentru ca şi uşa să aibă eleganţa ta,